4 verrassende muziek films (en 1 kerstfilm!)

Het zal geen verassing meer zijn dat ik een ding heb met films en film muziek! Muziek voegt ook zo veel emotie en sfeer toe! Toen 'the Lion King' uitkwam (ja... die getekende... way back ;) ) heb ik de soundtrack op cd grijsgedraaid! Door de soundtrack van 'Love Actually' en 'Bridget Jones' ben ik fan geworden van alle instrumentale filmmuziek van Craig Armstrong. (Echt zoek die maar eens op!)

Recent zijn er een paar films uitgebracht waar muziek ook een grote rol speelt, en die wil ik graag met je delen!

Yesterday

Yesterday Music Movie Poster

Als je deze film nog niet kent moet je hem echt kijken zonder er eerst iets over te lezen... want het plot is te verassend leuk! Echt een feel good film van Richard Curtis (van o.a. Love Actually). Er komt uiteraard veel muziek van 'The Beatles' in voor, en Ed Sheeran zit er zelf ook in (als zichzelf)!

 
Mamma Mia

Mamma Mia Music Movie Poster

Een echt klassieker al, maar toch te leuk om niet in dit rijtje te zetten! De vrolijke muziek van ABBA, goede acteurs, en aangevuld met het mooie Griekse landschap! Even een mini vakantie! (Eet er een broodje Giros bij en om het nog leuker te maken... koop een fles Ouzo en neem een shotje elke keer als er een liedje begint...)

Blinded by the Light 

Blinded by the Light Music Movie PosterOver een Pakistaanse jongen, die oproeit in Engeland en zo tussen 2 culturen in beland. En dan ontdekt hij de muziek van Bruce Springsteen!

Hoewel de film al een aantal jaar geleden afspeelt, zijn de onderwerpen over racisme nog pijnlijk recent.

De manier waarop de songteksten typografisch lekker in beeld staan vind ik ook geweldig! En soms veranderd het een beetje in en Bollywood musical, wie had gedacht dat dat zou passen bij country muziek?!

Last Christmas

Last Christmas Music Movie Poster

Hoewel het nu zomer is... is de laatste die ik gezien heb echt mijn nieuwe favoriet! Met onder andere Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson (met fout 

Oost-Europees accent!), en Michelle Yeoh. Het is geen musical over George Michael maar meer een verhaal geïnspireerd op het nummer 'Last Christmas' van Wham, en veel andere songs komen er ook leuk in voor. (En ik moet eerlijk bekennen dat ik ze niet allemaal kende, maar 'Heal the Pain staat nu in mijn Spotify lijst, en heb ik ook gelijk als poster gemaakt!). 

(leuk nerd weetje.... het font wat gebruikt wordt in de aftiteling is dezelfde die ik mijn logo heb verwerkt!)

Natuurlijk zijn er nog veel meer, zoals Rocketman, Dreamgirls, Bohemian Rhapsody... of de classics Sound of Music en Sisater Act 2 (met Lauryn Hill!) Welke mis ik nog volgens jou? Laat het weten in de comments!

En natuurlijk kun je je de songtekst van je favoriete nummer uit 1 van deze films leuk op een poster laten zetten! Bestel daarvoor de Custom Poster in de shop!Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd